banner

Woningcorporatie

Ook woningcorporaties kunnen niet achterblijven als het om asbestsanering gaat. Comfortabel en gezond wonen in een energiezuinige en toekomstbestendige woning, is de trend voor de komende jaren. Het saneren van asbest in woningen of bergingen is daarbij een eerste stap.

Veel woningcorporaties hebben te maken met asbest, tot ca. 1994 was asbest een gangbaar bouwmateriaal. Inmiddels is bekend dat asbest grote gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Het is dan ook belangrijk dat corporaties zich inspannen om de aanwezigheid van asbest in en op woningen en bergingen te inventariseren en in kaart te brengen.

Gecertificeerd bedrijf

Asbestdaken, zoals golfplaten, verweren door weersinvloeden waardoor gevaarlijke asbestdeeltjes vrij kunnen komen. Als woningcorporatie ben je zelf verantwoordelijk voor de verwijdering van deze daken. Echter mag je deze daken niet zelf vervangen. Saneren moet door een gecertificeerd bedrijf gebeuren. Eterclean kan je hierbij ondersteunen. Wij kunnen je voorzien van praktische informatie, advies op basis van producten, de juiste partijen en het complete logistieke verhaal organiseren.

Als woningcorporatie is het natuurlijk van belang rekening te houden met de behoefte van de huurders. Eterclean snapt dat asbest soms nog een gevoelig onderwerp is. Daarom dragen wij er zorg voor dat de procedure niet alleen voor de woningcorporatie overzichtelijk en duidelijk is, maar dat ook de procedure naar de klant, de huurders, duidelijk en overzichtelijk is.

Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met een van onze accountmanagers. Zij bekijken graag de mogelijkheden en lichten het proces toe.

Landelijke Asbestvolgsysteem (LAVS)

Het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS) biedt corporaties zicht op asbest in hun woningen. LAVS brengt de hele keten van asbestinventarisatie en –sanering in beeld voor alle partijen die bij asbestverwijdering betrokken zijn. Dus ook voor opdrachtgevers, zoals woningcorporaties, is het LAVS beschikbaar. Dit systeem maakt de verschillende stappen inzichtelijk. Zo is het onmogelijk om stappen over te slaan. Per adres is weergegeven wat de status is van het project. Sinds 2016 is het zelfs mogelijk om dit voor gehele wooncomplexen te doen.

Wil je meer informatie over het LAVS? Bekijk dan de site van het LAVS.

Wil je meer weten? Bel dan voor een vrijblijvend adviesgesprek!

 

Download de flyer

nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.