banner

Welk dak past er op jouw varkensstal?

Bij de renovatie van een varkensstal is het van belang om rekening te houden met de behoeftes in de diverse levensfases van de varkens (biggen, zeugen) en verschillende soorten afdelingen in de stal (kraamafdeling, zeugenafdeling, etc.). Isolatie is hierdoor onmisbaar voor varkenshouderijen.

Stalklimaat

Door isolatie is het mogelijk om het stalklimaat optimaal te beheersen en in elke fase in te spelen op de behoefte van de varkens. Als de bestaande isolatie nog in goede staat is, dan is de meest voordelige én efficiënte manier: je dak saneren, de asbestgolfplaten eraf te halen en nieuwe golfplaten erop te leggen. Het dak is dan weer klaar voor de volgende 30 jaar. 

Isolatie mogelijkheden 

Er bestaan verschillende dakopbouwmogelijkheden voor een varkensstal: isolatie boven de gording, isolatie onder de gording en/of,- een verlaagd plafond. Al deze systemen kunnen met golfplaten en isolatie in stallen of zelfs binnen eenzelfde gebouw gecombineerd worden.

Meer weten over isolatie en ventilatie in de varkensstal, neem dan contact met ons op.
Wij helpen je graag verder.

 

Ons advies:

 

Aanbevolen producten: 

Isoleren onder de gording

 

Download onze sectorgerichte flyer

De meest gedownloade flyer door varkenshouders: de varkens flyer (pdf). 
Download hem direct! 
Zien hoe collega's het doen?

Benieuwd naar hoe de Eternit Ecolor golfplaten er op het dak uitzien? We hebben een aantal mooie projecten voor je verzameld! 

Bekijk hier onze projecten
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.