banner

Welk dak past er op jouw bedrijf?

Tijdens de renovatie van de pluimveestal, is het mogelijk om verschillende aspecten van de stal te vernieuwen. Belangrijke punten van aandacht zijn ventilatie, isolatie, hygiëne, licht en een laag energieverbruik.  

Maatwerk

Ieder pluimveesoort heeft zijn eigen klimaatbehoeften. Bij vleeskippen is het van belang dat de stal verwarmd wordt en goed geïsoleerd is. Niet alleen in het dak, maar ook in de muren en de spanten. Bij legkippen is het voldoende om de stal vorstvrij te houden.

Om de energiekosten onder controle te houden en om het optimale stalklimaat te creëren is het gebruikelijk om de pluimveestallen te isoleren. In het verleden werden de meest stallen al uitgevoerd met een aluminium onderdak met minerale wol of met isolatie onder de gordingen en golfplaten op het dak. Ondanks dat er inmiddels diverse alternatieven zijn ontwikkeld, is dit nog steeds de beste oplossing.

Hygiëne

Naast verwarmen is hygiëne een belangrijk aspect in de stal (schoon spuiten van de binnenkant van de stal). Houd hiermee rekening tijdens het kiezen van een dakbedekking. Isolatie onder de gording is ontwikkeld met de eindgebruiker in gedachten en is dus gemakkelijk schoon te maken. Als de isolatie onder de gording is aangebracht, wordt schoonmaken een eitje.

Ga je renoveren?

Dan is dat misschien ook een goed moment om te kijken naar daglicht in de stal. Kippen hebben geen natuurlijk daglicht in de stal nodig, maar om de energiekosten terug te dringen is daglicht een uitkomst. De Solatube is hierbij een uitkomst. Simpel gezegd is de Solatube een buis door het dak die op ingenieuze wijze diffuus natuurlijk licht in de stal brengt.

Ons advies:

 

Aanbevolen producten: 

Isoleren onder de gording

Download onze sectorgerichte flyer

De meest gedownloade flyer door pluimveehouders: de pluimvee flyer (pdf). 
Download hem direct! 
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.