banner

Welk dak past er op jouw landbouwbedrijf?

Ieder gewas vraagt om eigen soort opslag. Aardappelen moeten bijvoorbeeld in een goed geconditioneerde ruimte opgeslagen worden en uien juist in een droog klimaat. Bij een renovatie is het daarom van belang om goed na te denken over welk product je opslaat en wat de beste omstandigheden hiervoor zijn. Een renovatie kan een mooie kans zijn om het bewaarrendement te verhogen.  

Optimale conditionering

In veel gevallen is het belangrijk isolatie aan te brengen in de loods. Isoleren onder de gording resulteert in optimale conditionering van de ruimte en minimaliseert de kans op druppelvorming. Als de temperatuur geen rol speelt, dan is isolatie natuurlijk niet nodig. Denk hierbij aan graanopslag. Maar in alle andere gevallen is isolatie zeker een belangrijke factor. 

Ventilatie

Naast isolatie is ventilatie een belangrijk onderdeel van de loods. Bijvoorbeeld in het geval van aardappelopslag kan er intern geventileerd worden. Dit houdt in dat er geen vocht naar buiten afgevoerd wordt, maar dat deze herverdeeld wordt over de gehele bewaarpartij. 

Er zijn vele diverse opties bij de renovatie van een loods. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met een van onze accountmanagers.  

 

Ons advies:

Aanbevolen producten: 

Ecolor | Isoleren onder de gording | Ecolor Samen Sterk

 

Download onze sectorgerichte flyers

De meest gedownloade flyers door agrariërs:  
Download ze direct! 
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.