banner

Subsidies

Voor het verwijderen van asbest kan in veel gevallen subsidie worden aangevraagd. De overheid heeft subsidie beschikbaar gesteld voor het vervangen van asbesthoudende daken van bergingen, loodsen, schuren en stallen.  Ook zijn er bij een aantal Provincies speciale initiatieven ontwikkeld voor het verwijderen van asbestdaken.   

Subsidieregeling verwijderen asbestdaken

Maak gebruik van de Subsidieregeling verwijderen asbestdaken. Particulieren, (agrarische) bedrijven, non-profit organisaties en overheden kunnen hiervan gebruikmaken. Met deze regeling stimuleert het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) de verwijdering van asbestdaken vanaf 2016 tot en met 2019. Ga naar deze subsidieregeling.

 

Provinciale initiatieven:

Gelderland

Asbestdaken sneller eraf
Overzicht Gelderse initiatieven (pdf)

Zuid-Holland 

Asbest eraf? Zon erop! 

Noord-Holland

Asbest eraf, zonnepanelen erop.
NIEUWS: Noord-Holland: opnieuw subsidie voor regeling ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’

Limburg

Met Energie naar Limburg zonder Asbest
Actieprogramma: Met Energie naar Limburg zonder Asbest (pdf)

Friesland

Samen ZONder Asbest 

Overijssel

Extra subsidie Hof van Twente

 

Duurzaamheidslening

Gemeenten en provincies stimuleren het nemen van duurzame maatregelen en bieden daarom de Duurzaamheidslening aan. Dit is een lening waarmee je tegen gunstige voorwaarden energiebesparende maatregelen in en aan de woning financiert.

Meer weten? Kijk dan op de site: www.svn.nl

 

 

Veel gestelde vragen over subsidieaanvragen: 

Subsidie

Wie kan er subsidie aanvragen?
Subsidie kun je aanvragen wanneer jij degene bent die de rekening betaalt voor het verwijderen van het asbestdak. Let op dat degene waaraan de factuur voor de verwijdering van het asbestdak is gericht, ook de subsidieaanvraag indient.

Wat moet er op de factuur staan?
Bij de subsidieaanvraag moet een factuur meegestuurd worden. Deze factuur mag afkomstig zijn van het asbestsaneringsbedrijf, een aannemer of een andere partij die de verwijdering van het dak voor je heeft geregeld of laten regelen. Op de factuur moeten drie verplichte gegevens staan:

  1. Er moet expliciet zijn aangegeven dat het om de verwijdering van een asbestdak gaat (enkel verwijzen naar verwijdering golfplaten is niet voldoende).
  2. Het aantal verwijderde m2 asbestdak.
  3. De adresgegevens van het object waarvan het asbestdak is verwijderd.

Wanneer moet ik mijn aanvraag uiterlijk indienen?
Je hebt na de voltooiingsdatum van de asbestdak-verwijdering zes maanden de tijd om de aanvraag in te dienen bij RVO.nl. Als de verwijdering van het dak meerdere dagen in beslag heeft genomen moet je de laatste dag (voltooidatum) van deze werkzaamheden aanhouden.

Ik heb subsidie van een andere (provinciale) regeling ontvangen, mag ik nog subsidie aanvragen voor de asbestregeling?
Een subsidie vanuit de subsidieregeling verwijderen asbestdaken wordt niet verrekend (in mindering gebracht) met andere subsidieregelingen voor het verwijderen van een asbestdak. De andere (provinciale) regelingen kunnen wel eisen stellen dat gebruik maken van meerdere subsidies niet mag. Je kunt dit navragen bij de (provinciale) instellingen van wie je de subsidie hebt ontvangen.

 

 

Cashback actie

LTO geld-terug-regeling

Als lid van LTO kunt u gebruik maken van een geld-terug-regeling van €0,35/m2 wanneer u tijdens uw dakrenovatie kiest voor Eternit Ecolor golfplaten. 

 

Hoe werkt het?
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.