banner

Kosten

Voor elke sanering is het verplicht om een asbestinventarisatierapport te laten opmaken. Een dergelijke rapportage is een overheidsverplichting. Deze asbestinventarisatie mag nooit door dezelfde partij uitgevoerd worden als de saneringspartij. De kosten hiervoor liggen tussen de €400 en €600. 

Rekenvoorbeelden met betrekking tot de kosten van een sanering kunnen erg complex zijn. Vooral als er (ook nog) sprake is van zonnepanelen. Ook isolatie is een aandachtspunt: is de isolatie nog in goede staat en hoeft deze niet vervangen te worden? Bij pluimvee is de isolatielaag vaak dikker dan bij varkensstallen. Bij koeien is ventilatie en natuurlijk licht veel meer van belang. Dit soort factoren speelt allemaal mee. Verder is het van belang of het gebouw makkelijk bereikbaar is en hoe de staat van het onderdak is.
 
Rekenvoorbeeld
Om je toch een idee te kunnen geven wat een sanering zou kunnen kosten, geven wij hieronder een simpel rekenvoorbeeld. Houd er rekening mee, dat deze berekening indicatief is.
 
Stel je hebt een gebouw met een dak van 1.000 m2. Dit gebouw is goed bereikbaar en we gaan uit van de meest eenvoudige sanering. Dit betekent concreet: asbestplaten eraf, afvoeren van de asbesthoudende platen en het laten monteren van een compleet nieuw dak met duurzame Ecolor golfplaten. 
 
De totale kosten voor een sanering en nieuw dak bedragen circa. €25,- per m2.
LET OP: Dit is in het meest gunstige geval! 
 
In dit rekenvoorbeeld: 
Sanering/afvoeren/nieuw golfplatendak    1.000 m2 x €25,- per m2 € 25.000,-
 
 

Wil je een kostenindicatie ontvangen?

Vul dan het onderstaande formulier in. 

 
 

Offerte aanvragen

i
Het aantal m2 is een richtlijn, zodat we de juiste partij voor u kunnen inschakelen.
i
I.v.m. de drukke agenda's van de betreffende partijen, zodat we tijdig een juiste partij kunnen selecteren.
nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.