banner

Lichtdoorlatende golfplaten van Eternit

Nieuwe lichtplaten van Eternit
Eternit heeft sinds kort dubbelwandige polycarbonaat lichtplaten toegevoegd aan haar assortiment. Een nieuw product is het niet maar de lichtplaten komen nu wel uit de stal van Eternit en dat is goed nieuws. Deze lichtdoorlatende golfplaten zorgen voor meer daglicht in de stal. Eternit heeft bewust gekozen voor dubbelwandige platen, deze zijn veel sterker dan enkelwandige platen. In verband met hun sterkte en warmte weerstand zijn dubbelwandige lichtplaten een veel betere optie dan enkelwandige. De platen zijn makkelijk te combineren met de Ecolor en de Ecolor Extra golfplaten. Vooral bij renovatie kunnen lichtplaten een uitkomst bieden. De lichtplaten kunnen op vele verschillende manieren op een dak gelegd worden. Sporadisch één plaat of een volledige lichtstraat, geheel naar wens in te vullen.

Doordat de lichtplaten zonlicht in de stal binnen laten kan dit ook zorgen voor temperatuurschommelingen in de stal. De dubbelwandige platen houden ten opzichte van enkelwandige platen iets meer warmte tegen. Het is nog steeds van belang rekening te houden met de locatie van de platen. De middagzon mag nooit rechtstreeks op de dieren schijnen. Plaats een lichtstraat bijvoorbeeld aan de schaduwzijde van de stal. Of zorg ervoor dat dieren weg kunnen van de plek waar het zonlicht naar binnen valt. Het is van belang om vooraf goed na te denken over de plaatsing van de lichtplaten zodat u er optimaal comfort van heeft en de dieren er baat bij hebben.

Het is zelfs bewezen dat bij koeien de melkproductie omhoog gaat als er daglicht aanwezig is in de stal, dit effect bereik je niet door kunstlicht. Dan heeft dus niet alleen de koe er baat bij, maar jizelf ook. En daarnaast stel je voor dat je op een zonnige dag de hele dag in de stal bezig moet zijn. Dan merk je niks van het heerlijke weer. Maar met de lichtplaten krijg je toch nog wat zonlicht, maar minder UV mee!

Het zal dus niet alleen een positieve uitwerking op de dieren.

Klaver koe stal, lichtplatenProductkenmerken

Hoge lichttransmissie

Schade & slagvast

Uv-bestendig

Optisch helder

Lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren

Uitstekende duurzaamheid van de constructie

Energiebesparend

nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en schrijf je in voor de nieuwsbrief.